חיפוש
חיפוש

מתכונים מתוקים לפי תוכנית ההחלמה של טום ואורנה

מתכונים מתוקים
שמתאימים לתוכנית ההחלמה
של טום ואורנה

לאחר השינוי שעברנו במסגרת התוכנית האנרגטית

עוגת גבינה

 

המרכיבים:

500 גרם גבינה לבנה (5% או 9%)

1 מיכל שמנת חמוצה 15%

1/2 כוס סוכר

2 ביצים L

1 כפית תמצית וניל

2 כפות קמח לבן

אופן ההכנה:

לחמם תנור ל 180 מעלות

לערבב את כל המרכיבים שלא יהיו גושים (אפשר במטרפה).

לשפוך לתבנית (24 או אחרת) – אפשר עם ניר אפיה.

לאפות 25-30 דק.

  • שימו לב לבדוק לגבי עוגת גבינה, לגבי כל מתכון ספציפי,  כי חלק מאיתנו יכולים לאכול גבינה רכה מספר מצומצם של ימים בחודש. (ובדקו לגבי כל מאכל)

חזרה לתחילת העמוד – תוכן המתכונים

בראוניז קקאו

(בהשראת המתכון הזה)

 

המרכיבים:

140 גרם חמאה

250 גרם סוכר – 1+1/4 כוס (לפעמים במדידת שריר יוצא לי פחות סוכר)

75 גרם קקאו – 3/4 כוס

1 כפית תמצית וניל

¼ כפית מלח

2 ביצים קרות

70 גרם קמח

אופן ההכנה:

לחמם תנור ל 160 מעלות

לרפד תבנית 20X20 עם שוליים גבוהים

להמיס חמאה בסיר (ולא להשחים)

להוריד מהאש
ולהוסיף סוכר, קקאו, וניל, מלח

לתת לתערובת החמה לנוח ולהתקרר 5 דק.

מוסיפים ביצה אחת כל פעם ומערבבים.

ומוסיפים את הקמח בעדינות שלא יעוף.

ואז 50-60 ערבובים נמרצים וזה יגרום למסה להגיע למרקם שנפרדת מהדפנות.

לתבנית ולתנור לבערך 25 דק

לקרר לפני חיתוך.

חזרה לתחילת העמוד – תוכן המתכונים

פודינג שוקולד – כמו "דני"

החומרים הדרושים :

רבע כוס סוכר

 2  כפות אבקת קקאו איכותית שעשוייה מ- 100% מוצקי קקאו

 רבע כוס קורנפלור

 מעט מלח ים

2  כוסות חלב "שלנו" (לפי הכללים)

  הכנה:

 לערבב את החומרים היבשים ולהכניס לסיר

 להניח את הסיר על הלהבה הכי נמוכה

 להוסיף את החלב במזיגה איטית תוך כדי ערבוב

 לערבב ללא הפסקה עד שנוצרת תערובת סמיכה

 להקפיד לערבב בכדי שלא ייווצרו גושים עד שמתחיל להסמיך.

חזרה לתחילת העמוד – תוכן המתכונים

קרם ברולה

2 מיכלים או 500 מ"ל שמנת מתוקה 38%
1 מקל וניל בינוני (או סוכר וניל)
1/2 כוס או 100 גרם סוכר לבן
6 חלמונים L

אופן הכנה

1. מחממים תנור ל-140 מעלות.
2. בסיר קטן מחממים שמנת מתוקה ומקל וניל חצוי לאורכו עד לסף רתיחה.
3. במקביל טורפים בקערה סוכר וחלמונים עד שהתערובת הופכת בהירה.
4. עושים השוואת טמפרטורות: מוזגים מעט מהשמנת המתוקה לחלמונים תוך כדי טריפה, שיתחממו מעט. רק כשהתערובת אחידה מוסיפים את יתרת השמנת תוך כדי ערבוב.
5. מוזגים את התערובת לכלים חסיני חום, מניחים בתוך תבנית עמוקה ומוזגים מים רותחים לתבנית הגדולה עד למחצית מגובה הכלים עם הברולה (זה נקרא אמבט מים או בן מארי. זהירות שהמים לא יחדרו לכלים עם הברולה).
6. אופים ב-120 מעלות כ 30 דק עד שהקרם נקרש בשוליים ועדיין רוטט במרכז כל כלי. מוציאים מהתנור ומניחים להתקרר באמבט המים לטמפ’ החדר. מעבירים למקרר עד שהקרם קר מאוד, לפחות שעתיים.
7. (לפני ההגשה מפזרים סוכר בשכבה דקה ואחידה על כל מנה ומשחימים בברנר או בתנור שחומם למצב גריל. מגישים מיד.)

חזרה לתחילת העמוד – תוכן המתכונים

עוגה בחושה עם שמנת חמוצה

מהספר של רות סירקיס בשינויים המתבקשים

לחמם תנור לחום בינוני 180

3 תבניות אינגליש קייק (הבלילה תופחת מאד). לרפד בנייר אפיה.

לערבב את היבשים:

2 כוסות קמח

2 כפיות אבקת אפיה

1/2 כפית סודה לשתיה

1/2 כפית מלח

להקציף חמאה וסוכר:

100 גרם חמאה (בטמפרטורת החדר)

1 כוס סוכר

להוסיף לחמאה והסוכר את הרטובים ולערבב:

2 ביצים

1 כפית תמצית וניל

1 מיכל שמנת חמוצה

להוסיף את תערובת הקמח בבחישה-קיפול רק עד שיתאחדו

לצקת לתבנית עם ניר אפיה. לאפות בחום 180 כ 30 דקות.

חזרה לתחילת העמוד – תוכן המתכונים

פנקייק כוסמת

מרכיבים

1 כוס כוסמת ירוקה מושרית ב 2 כוסות מים – לפחות לילה
1 כף סילאן
1/2 כפית סודה לשתיה
3 כפות שמן לטיגון

אופן ההכנה

לטחון בבלנדר חזק את הכוסמת עם מי ההשריה, הסילאן והסודה לשתיה.

לטגן בשמן כמות קטנה בכל פעם.

 

חזרה לתחילת העמוד – תוכן המתכונים

חיתוכיות ריבה

(תסתכלו במסמך על יתרונות ריבת תותים או ריבת דובדבנים)

בהשראת המתכון הזה

מצרכים:

לתחתית:

2 כוסות (280 ג’)  קמח לבן

חצי כפית (3 ג’) אבקת אפיה

שקית (10 ג’) סוכר וניל

כף (12.5 ג’) סוכר

1 ביצה גדולה

חצי כוס (120 מ”ל) שמן (או קצת פחות)

2-4 כפות מים (להוסיף בהדרגה)

למילוי:  כוס ריבה שקיבלה "אידאלי" בבדיקה

לקראמבל: ¾ כוס קמח לבן, 2 כפות סוכר, רבע כוס שמן (תתחילו עם 1/8 כוס כי רבע יצא לי רטוב מדי)

אופן הכנה:

-מחממים תנור מראש ל-180 מעלות ומשמנים תבנית מלבנית בגודל 22X31.

-מערבבים את כל חומרי התחתית עד לקבלת בצק אחיד ונוח לעבודה (יש להוסיף מים בהדרגה ולפי מידת הצורך). מהדקים את הבצק לתחתית התבנית ומכניסים לתנור החם.

-בינתיים מערבבים את חומרי הקראמבל עד לקבלת תערובת פירורית.

-לאחר 12 דקות מוציאים את הבצק מהתנור (משאירים את התנור דולק ומכוונים ל-170 מעלות).

-מצננים מעט את הבצק במשך 12 דקות ומורחים בנדיבות מעל ריבה. מפזרים את הפירורים באופן אחיד ומחזירים לתנור החם (170 מעלות). אופים במשך 22-25 דקות או עד שהפירורים מזהיבים.

אופים 17 דקות. מקררים קצת וחותכים למלבנים.

חזרה לתחילת העמוד – תוכן המתכונים

דפי שוקולד דקים

החומרים הדרושים :

כ 50 גרם עיסת קקאו

כ 40 גרם חמאת קקאו

2-3 כפות אבקת סוכר (סוכר שטחון לאבקה)

הכנה:

לשים בסיר קטן מעל סיר עם מים רותחים. הסיר הקטן לא ייגע במים הרותחים. לחמם מעל המים תוך כדי בחישה להמסה.

לחתוך עוד כ 10 גרם עיסת קקאו לחתיכות קטנות. להסיר את הסיר הקטן מהאש. לשפוך פנימה את חתיכות עיסת הקקאו. לערבב היטב כמה וכמה דקות עד שחתיכות עיסת הקקאו יימסו והתערובת תתקרר תוך כדי ערבוב.

לרפד תבנית של כ 30 על 40 בנייר אפיה.

לשפוך לתבנית את תערובת השוקולד ולמרוח לשכבה אחידה דקה. כעבור כמה דקות התערובת תתחיל להתקשות. לסמן עם סכין מנות קטנות של דפי שוקולד. השוקולד יתקשה תוך כדי קירור. 

אם ערבבתם מספיק השוקולד מטומפרר ויוכל להיות בקופסא גם מחוץ למקרר.

חזרה לתחילת העמוד – תוכן המתכונים

עוגת שוקולד מקמח סורגום דורה

(קמח סורגום טוב לייצוב הסוכר, שלא יהיו קפיצות סוכר. מזרז ריפוי סוכרת.)

המתכון לקוח מכאן

(מצורף חישוב למנה קטנה או גדולה:)

  • לחמם תנור ל 180 מעלות. ההכנה לוקחת דקות ספורות.


כמות לעוגה קטנה – מנה לאדם אחד:

לתבנית קטנה בערך 15 על 19

יבשים:

1/3 כוס קמח סורגום

2 כפיות גדושות קקאו

1/3 כפית אפיה

  • לערבב בקערית

רטובים:

20 גרם חמאה להמיס בכלי קטן, להוריד מהאש

ולהוסיף:

¼ כוס סוכר דק (אפשר להקטין עד 1/8 כוס)
(לטחון סוכר בבלנדר)

טיפה וניל

1/3 כוס מדידה ובתוכה:
חצי חלב
חצי יוגורט (או שמנת חמוצה)
+ 1-2 כפות מים (אפשר של היוגורט)

  • לשפוך לתערובת היבשים ולערבב

לשפוך לתבנית 15×19 עם ניר אפיה, לאפות כ 20 דקות ב 180 מעלות.

 

כמות רגילה:

1 כוס קמח סורגום

2 כפות גדושות קקאו

1 כפית אבקת אפיה

½ כוס יוגורט

½ כוס חלב

3/4 כוס סוכר דק – סוכר שנטחן לאבקה (אפשר להקטין כמות)

4 כפות חמאה מומסת 60 גרם

½ כפית תמצית וניל

2 כפות מים

הכנה:

לערבב:

קמח, קקאו, אבקת אפיה. ולהניח בצד.

לערבב היטב:

חמאה מומסת, סוכר טחון, יוגורט, חלב, וניל.

להוסיף:

את תערובת הקמח + 2 כפות מים בתנועות קיפול

לשמן תבנית בחמאה ולקמח אותה (או לשים ניר אפיה)

לשפוך את התערובת לתבנית (או לתבניות נייר קטנות)

לאפות ב 180 מעלות 35 דקות. העוגה מוכנה כשהיא נפרדת מהדפנות וקפיצית למגע.

חזרה לתחילת העמוד – תוכן המתכונים

עוגת קקאו פרווה

המתכון מ כאן

2+1/2  כוסות קמח לבן
2 כוסות סוכר לבן
2/3כוס אבקת קקאו
1/3כוס אבקה להכנת שוקו
2כפיות אבקת אפייה
1כפית אבקת סודה לשתייה
3ביצים L
1כוס שמן 
2כוסות מים
 2שקיות סוכר וניל
1 כף תמצית וניל

לחמם תנור ל 170 מעלות.

לערבב יבשים לחוד ורטובים לחוד ואחכ לאחד.

לשפוך ל 3 תבניות אינגליש קייק

לאפות 45 דקות.

חזרה לתחילת העמוד – תוכן המתכונים

עוגת שוקולד – קקאו עם קמח סורגום דורה ופרווה

לחמם תנור ל 180 מעלות

להכין 3 תבניות אינגליש קייק

1+1/2 כוסות קמח לבן

1 כוס קמח סורגום

1+3/4 כוסות סוכר (או 1+1/4 כוס אם רוצים פחות מתוק)

2 כפיות אבקת אפיה

1 כפית סודה לשתיה

2/3 כוס אבקת קקאו

2 שקיות סוכר וניל

1 כף תמצית וניל

1/4 כפית מלח

  • לערבב את כל היבשים

להוסיף ולערבב:

3 ביצים L

1+3/4 כוסות מים 

1 כוס שמן (אפשר לערבב סוגים: חריע, חמניות, זרעי ענבים. אפשר טיפה פחות מכוס)

לשפוך ל 3 תבניות אינגליש קייק

לאפות 45 – 55 דקות.

חזרה לתחילת העמוד – תוכן המתכונים

עוגת תפוחים בחושה

המתכון לקוח מכאן

2 ביצים גדולות

1 כוס סוכר (200 גרם)

לערבב היטב (אפשר במיקסר)

להוסיף בהדרגה את כל המרכיבים ולהמשיך לערבב רק עד שמעורבב ולא יותר:

1 כפית תמצית וניל

1/8 כפית מלח

1 כוס חלב (235 מל)

110 גרם חמאה מומסת

1+3/4 כוס קמח לבן (225 גרם)

1 כפית אבקת אפיה

לחתוך

3 תפוחים גדולים קלופים לפרוסות דקות.

להוסיף בערבוב חצי מהתפוחים לבלילה.

לשפוך לתבנית.

לסדר את שאל פרוסות התפוחים מעל הבלילה בתבנית.

לאפות ב 180 מעלות כ 55 דקות, או עד שמוכן.

חזרה לתחילת העמוד – תוכן המתכונים

עוגיות שקדים וקסנן גאם

נכון, אנחנו (כמעט) לא אוכלים שקדים, אבל אפשר אם זה בשילוב קסנן גאם.

המתכון המקורי מכאן

כמובן כרגיל אנחנו משתמשים בסוכר לבן.

לא ניסיתי אבל נראה לי טעים – אשמח לקבל איך יצא לכם.

מרכיבים:

2+1/2 כוסות קמח שקדים

2/3 כוס סוכר לבן

1/2 כפית קסנן גאם (לא לוותר)

1/2 כפית מלח ים דק (לא וורוד)

6 כפות חמאה (כניראה 90 גרם)

1/2 כפית תמצית וניל

 

הכנה:

לחמם תנור ל 170 מעלות

במעבד מזון בכמה פולסים להביא הכל לתערובת פירורית. לא להפעיל לזמן ממושך.

ביד ליצור עוגיות עגולות ולשים על ניר אפיה בתבנית
או לרדד לעיגול על ניר אפיה ולחתוך (כמו פיצה) למשלולשים.

תלוי בגודל העוגיות – לאפות עד שטיפה שחום.

 

חזרה לתחילת העמוד – תוכן המתכונים

עוגת גבינה באסקית

בהשראת המתכון כאן

3 מנות ל 3 ימים.

עוגה מגבינת שמנת יותר מומלצת מעוגה משמנת חמוצה או גבינה לא שמנה.

מצרכים:
300 גרם גבינת שמנת 30% שומן לפחות, בטמפרטורת החדר
110 גרם סוכר
¼ כפית מלח (טיפה פחות)
2 ביצים L (+חלמון) בטמפרטורת החדר
1+1/2 כפיות תמצית וניל
190 מ”ל שמנת מתוקה להקצפה
30 גרם קמח 

אופן ההכנה:

  • מחממים תנור ל-200 מעלות
  • משמנים 3 תבניות אישיות קטנות (או תבנית) ומרפדים אותן בנייר אפייה – בתחתית ובדפנות. 
  • מערבבית במעבד מזון את כל החומרים.
  • אופים במשך 45-30 דקות או עד שהעוגה שחומה מאוד וכמעט שרופה בחלק העליון והחלק המרכזי שלה רוטט מאוד.
  • מוציאים מהתנור ומניחים לצינון מוחלט בטמפרטורת החדר. במהלך הצינון העוגה תשקע וזה בסדר.
  • מצננים עוד כמה שעות במקרר.
  • מגישים את העוגה בטמפרטורת החדר – אז היא במרקם אידאלי.

חזרה לתחילת העמוד – תוכן המתכונים

עוגה משמנת חמוצה

המקור מכאן.

4 מרכיבים ו- 4 דקות עבודה

לחמם תנור ל 180

המצרכים:

4 גביעי שמנת חמוצה 15% (200 גרם כל גביע אז יחד 800 גרם)

ביצים

1 חבילת אינסטנט פודינג וניל אוסם
(או 3 כפות קורנפלור, תמצית וניל או סוכר וניל, וקצת יותר סוכר)

2/3 כוס סוכר (או 3/4 כוס אם משתמשים בקורנפלור במקום בפודינג)

הכנה:

בעיקרון לערבב וזהו.

אפשר להקציף את הביצים שלמות עם חצי מהסוכר (לא חובה).
להוסיף שמנת חמוצה.
אם משתמשים בקורנפלור לערבב עם חצי מהסוכר לפני הטמעה בתערובת.

לשפוך לתבנית 24 סמ (כמובן עדיף עם ניר אפיה).
לתנור (שחומם ל 180) לבערך 45 דק.
להוציא וכשמתקרר להכניס למקרר.

חזרה לתחילת העמוד – תוכן המתכונים

עוגת גבינה נמוכה לשלושה ימים:

(של יעל וההדרכה שלה)

מצרכים:

קופסת שמנת מתוקה 250 גרם להקצפה 38%
1 גביע שמנת חמוצה 15%
1/2 כוס סוכר
1 ביצה
1 חבילת אינסטנט פודינג וניל
2 כפות קמח לבן
1 כפית אבקת אפיה
250 גרם גבינה לבנה 9%

הוראות הכנה:

מקציפים את השמנת ומוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים.
בתנור בערך 180* ל-25 דקות.

לקרר לפני הגשה. (אפשר להוסיף ריבת תות ביתית מעל)

בתאבון.

  • שימו לב לבדוק לגבי עוגת גבינה, לגבי כל מתכון ספציפי, כי חלק מאיתנו יכולים לאכול גבינה רכה מספר מצומצם של ימים בחודש. (ובדקו לגבי כל מאכל)

חזרה לתחילת העמוד – תוכן המתכונים

עוגת גבינה עשירה

לתחתית בצק

1+1/2 כוס קמח

100 גרם חמאה

5 כפות סוכר

1 חלמון

מלית גבינה:

500 גרם גבינה חלקה

4 חלמונים

1/3 כוס קמח

1/3 כוס קורנפלור

1/2 כוס סוכר

1 כפית תמצית וניל

1 מיכל שמנת חמוצה

עוד 1/2 כוס סוכר

5 חלבונים

הכנה:

  1. לפורר בידיים את מרכיבי התחתית לתערובת פירורית. לשפוך לתבנית עם נייר רפיה ולהדק. לאפות בחום בינוני 10 דקות. להוציא מהתנור.
  2. לערבב את המרכיבים הראשונים:

    500 גרם גבינה חלקה

    4 חלמונים

    1/3 כוס קמח

    1/3 כוס קורנפלור

    1/2 כוס סוכר

    1 כפית תמצית וניל

    1 מיכל שמנת חמוצה

  3. להקציף חלבונים + 1/2 כוס סוכר
  4. לערבב חלבונים ותערובת גבינה בקיפול.
  5. לשפוך על התחתית שהוצאתם מהתנור. לאפות בשליש התחתון של התנור שעה עד שעה ורבע. להשאיר בתנור כבוי עוד 30 דקות. לצנן במקרר.

הכנת יוגורט

חזרה לתחילת העמוד – תוכן המתכונים

פנקייק

 

1 כוס קמח (140 גרם)

3 כפות סוכר

1 כפית סודה לשתיה

1 ביצה

2 כפות שמן

1 כפית וניל

1 כוס מים או חלב

  • לערבב ולשים במקרר לחצי שעה
    לטגן

 

חזרה לתחילת העמוד – תוכן המתכונים

עוגיות קצף – ניצול חלבונים

4 חלבונים

200 גרם סוכר טחון לאבקה

1 שקית סוכר וניל

90 גרם קמח

100 גרם חמאה

נייר אפיה

הכנה:

לחמם תנור ל 200 מעלות

להקציף חלבונים לקצף קשה.

בקערה לערבב את הסוכר, סוכר וניל, קמח.

להמיס את החמאה ולהוסיף פנימה.

ולבסוף להוסיף בתנועת קיפול את החלבונים המוקצפים.

מתקבלת בלילה דלילה

יוצקים על נייר אפיה – התערובת משתטחת ומתפזרת.
אופים 8-10 קד.
העוגיות דקיקות. כשהן חמות ורכות מגלגלים אותן על עיפרון או כלי דומה. נותנים להן להתקרר.

חזרה לתחילת העמוד – תוכן המתכונים

עוגת יוגורט

הכנת יוגורט

4 ביצים להפריד חלבון חלמון

100 ג סוכר להוסיף לחלמונים ולהקציף

להוסיף:

50 גרם עמילן תירס

1 כפית אבקת אפיה

 350 גר יוגורט

לערבב במקצפה

להוסיף 1/3 כפית מלח לחלבונים.

להקציף.

להוסיף לתערובת החלמונים

לשפוך לתבנית קטנה עם שוליים גבוהים

אופים 50 דק ב 170 מעלות.

לבזוק אבקת סוכר למעלה לפני הגשה.

חזרה לתחילת העמוד – תוכן המתכונים

לביבות איטריות דקות וגבינה

המתכון מכאן

רכיבים:

1 כוס אטריות דקות שהן כבר מבושלות

1 כף גבינה 5% או אחרת רכה (בדקו איזה גבינה אידאלית לאותו יום)

1 ביצה

2 כפות סוכר

1 שקית סוכר וניל

1 כף קמח

תרסיס שמן או מעט שמן לטיגון או לרסס על נייר אפיה (שמן זרעי ענבים או מה שמתאים לאותו יום)

סוכר שטחון לאבקה – 2 כפות כדי לבזוק למעלה

אופן ההכנה:

לערבב, לטגן, לבזוק אבקת סוכר.
אפשר גם לאפות 10 דקות.

עוד לביבות או מאכלי חנוכה

חזרה לתחילת העמוד – תוכן המתכונים

לביבות גבינה

המתכון מכאן

מצרכים:

250 גרם גבינה לבנה

1 ביצה גדולה

2 כפות מלאות סוכר

חצי כפית תמצית וניל

70 גרם – חצי כוס קמח + 1/2 כפית אבקת אפיה

*סוכר טחון לאבקה לפיזור מעל (לא חובה)

אופן הכנה:

-מערבבים את כל החומרים בקערה עד לקבלת תערובת חלקה (התערובת אמורה להיות לא נוזלית מידי ולא סמיכה מידי).

-מחממים מחבת רחבה עם שמן חריע (יש לשים שמן בנדיבות). כשהמחבת חמה יוצקים כמות של כף מהתערובת למחבת (מומלץ לטגן 4-5 לביבות בכל פעם). מנמיכים לאש בינונית ומטגנים במשך כדקה וחצי. בעזרת תרווד הופכים את הלביבות צד ומטגנים כדקה וחצי נוספות. לאחר מכן, הופכים שוב צד ומטגנים עוד דקה נוספת. מעבירים לצלחת עם נייר סופג.

*מומלץ להניח ללביבות לנוח כ-2 דקות לפני שאוכלים אותן (בזמן זה הן מתייצבות).

*אפשר לפזר מעל סוכר טחון לאבקה.

עוד לביבות או מאכלי חנוכה

חזרה לתחילת העמוד – תוכן המתכונים

דיסות

אני אוהבת מאד דיסות ואוכלת כמעט כל יום. משתמשת כמובן בחלב "שלנו" כלומר חלב מלא לא מהומגן שמחומם ל 73 מעלות (ל 2 ליטר מוסיפים 56+ גרם סוכר). אחרי שמתקרר מעבירה ל 2 בקבוקי זכוכית ולמקרר. בזמן כתיבת החלק הזה יש רק חלב אחד כזה בארץ חלב ארגמן. מצאתי אותי בניצת הדובדבן ובקרל ברג. 

דיסת סורגום

(סורגום אפשר לאכול לעיתים קרובות כמעט כל יום)

2-3 כפות קמח סורגום
כוס או קצת יותר חלב
לפעמים מוסיפה סוכר וניל או תמצית וניל. לפעמים מוסיפה קמח אורז או קורנפלור. הכל לפי בדיקת שריר.

לחמם תוך ערבוב עד שמסמיך (קצת).

דיסת סולת

(אם אינני טועה סולת מוגבלת לרובנו עד 8 ימים בחודש)

2-3 כפות סולת (כמובן לבנה ולא מלאה) וכוס חלב.

תוסיפו מה שמתחשק לכם (סוכר, וניל, מלח) – עדיף אחרי בדיקה.

לחמם תוך ערבוב על הגאז עד שטיפה מסמיך.

חזרה לתחילת העמוד – תוכן המתכונים

גלידה

של מלה

1 כוס שמנת מתוקה

3 כוסות חלב

1 כוס סוכר

להקציף 2-3 דקות עד שקצת מסמיך.

להקפיא.

רצוי להוציא כל שעה ולערבב. אפשר גם לא.

חזרה לתחילת העמוד – תוכן המתכונים

לביבות כמו סופגניות – חנוכה

המתכון מכאן

השמן חריע שלנו לטיגון יקר למדי. מי שאידאלי לו שמן פחות יקר ובדק "אידאלי" לטיגון – שילך על זה.

מצרכים:

כוס קמח רגיל + כפית מלאה אבקת אפיה 

3 כפות שטוחות סוכר

חצי כוס מים רותחים

1 ביצה

*שמן לטיגון (לסיר קטן 3-4 סמ עומק)

*לפיזור מעל: סוכר שטחנתם לאבקה

 

אופן הכנה:

-מערבבים בקערה את הקמח עם אבקת האפיה.

-ממלאים חצי כוס מים רותחים ומערבבים בפנים 3 כפות שטוחות סוכר, עד שהסוכר נמס.

-שופכים את המים לקערת הקמח ומערבבים עד לקבלת בצק רך ודביק. מוסיפים ביצה וממשיכים לערבב עד לקבלת בצק מעט דליל.

מטגנים את הלביבות בשמן עמוק משני הצדדים: מחממים סיר עם שמן על הלהבה הגבוהה ביותר.
כשהשמן חם (אך לא רותח) יוצקים כמות של כף מלאה מהבלילה לתוך השמן
(יוצאת צורה מוזרה וזה בסדר 😉 ).
לאחר מספר שניות שכל הלביבות צפות בשמן, מנמיכים לאש בינונית-נמוכה ומטגנים במשך כ-4 דקות מכל צד, עד להזהבה יפה.

-מוציאים ומעבירים לנייר סופג.

לפני ההגשה– מומלץ לפזר סוכר שטחון לאבקה

*הערה: כדי לדעת אם הלביבות מוכנות מבפנים מומלץ להוציא לביבה אחת, לחתוך באמצע בסכין ולבדוק.

חזרה לתחילת העמוד – תוכן המתכונים

סופגניות עוומה לחנוכה – ספגניות בסירופ

המתכון מכאן

מצרכים:

2 כוסות (280 ג’) קמח לבן

4 כפות (48 ג’) קורנפלור

כף (10 ג’) שמרים יבשים

כף (12.5 ג’) סוכר

כוס וחצי (360 מ”ל) מים חמימים

כף (8 ג’) שמן

סירופ סוכר: כוס וחצי מים, חצי כוס סוכר.

שמן חריע לטיגון (בדקו שאידאלי)

אופן הכנה:

-מערבבים בקערה בעזרת כף: קמח, קורנפלור, שמרים וסוכר. מוסיפים מים חמימים ושמן ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה (אמורה להתקבל תערובת די נוזלית, במרקם של טחינה סמיכה).

-מכסים את הקערה במגבת ומתפיחים במשך חצי שעה.

-בינתיים מכינים את הסירופ: מחממים בסיר קטן על אש גבוהה כוס וחצי מים וחצי כוס סוכר. מערבבים עד שהסוכר נמס ומביאים לרתיחה (כשהנוזל מבעבע). מנמיכים לאש בינונית-נמוכה ומבשלים כ-10 דקות. מסירים מהאש ומניחים לסירופ להתקרר.

-מחממים סיר קטן עם שמן עמוק – כמובן עדיפות לחריע איכותי – בדקו שאידאלי בשבילכם ואידאלי לטיגון (יש למלא את הסיר בשמן עד שליש גובה לפחות). טובלים 2 כפיות בשמן (מהסיר). כשהשמן חם, ממלאים כפית גדושה בבלילה ובעזרת הכפית השניה דוחפים את הבלילה בבת אחת ובמהירות לשמן. כשהסופגניות צפות, מנמיכים לאש בינונית ומטגנים במשך דקה-דקה וחצי עד שהסופגניות מזהיבות בצד אחד. הופכים אותן צד ומטגנים כדקה נוספת עד להזהבה יפה. מוציאים ומעבירים לנייר סופג.

-לאחר שהסופגניות מוכנות יוצקים עליהן את הסירופ ומסננים.

חזרה לתחילת העמוד – תוכן המתכונים

התגובות שלכם בפייסבוק:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אתר זה עושה שימוש באקיזמט למניעת הודעות זבל. לחצו כאן כדי ללמוד איך נתוני התגובה שלכם מעובדים.

מאמרים נוספים

עבודה רגשית ממוקדת מהירה ליצירת מציאות רצויה (בזום).

איילת גושן טיפול הומאופתי וגמילה מהתמכרויות

פגישות בזום או פנים אל פנים בירושלים.

טיפול בלי לצאת מהבית לריפוי שלם של בעייתך בשיחה באון-ליין

Classical homeopathy for English speakers

If you live in the Jerusalem area, we will meet face to face. For those who cannot get to Jerusalem, we can meet via internet.

נושאים נוספים באתר