חיפוש
חיפוש

ארוחות – תוכנית ההחלמה של טום ואורנה

מתכוני ארוחות ולחם
שמתאימים לתוכנית ההחלמה
של טום שרם ואורנה

לאחר השינוי שעברנו במסגרת התוכנית האנרגטית

מרק עדשים ובטטה

(לאדם אחד ל 3 ימים. נכתב בעזרת ההדרכה שלי ובאותו יום נדרשתי ל 400 גרם עדשים בלבד – או אולי פחות 🙂 )

עדיף לבדוק כמויות מדוייקות בבדיקת שריר.

להשרות כ 400 גרם עדשים ירוקות במים (מינראלים או "לפי הכללים") כ 3 שעות

בטטה בינונית – כ 400 גרם – לחתוך לקוביות קטנות (1-2 סמ) ולטגן קלות במעט חמאה (בערך כף).

להוסיף את העדשים המושרות.

להוסיף 3 שיני שום חתוכות.

ומים (טובים) עד כיסוי וקצת יותר.

לחמם לרתיחה ולהוסיף:

1 כפית מלח ים (לא וורוד)
1 כף פפריקה מתוקה
1/4 כפית סומק

להרתיח ולבשל עד ריכוך של העדשים כחצי שעה.

חזרה לתחילת העמוד – תוכן המתכונים

ממרח עדשים ירוקות

המקור מכאן

מרכיבים

  • 34 כוס עדשים ירוקות (אין צורך להשרות)
  • 1 בצל גדול
  • קורט פלפל שחור גרוס
  • 1 כפית שטוחה מלח
  • 1 כף חומץ תפוחים
  • 14 כוס שמן (מה שאידאלי להיום)
  • 2 שיני שום (אופציונלי)

הוראות הכנה

  1. לבשל את העדשים במים עד שיתרככו לגמרי ולסנן.
  2. לחצות את הבצל ולפרוס את החצאים לפרוסות. לשים במחבת גדולה ארבע כפות מים, להוסיף את הבצל ולאדות על אש בינונית תוך ערבוב, עד שהבצל מקבל גוון חום. ניתן להוסיף מדי פעם עוד כף מים.
  3. להכניס את הבצל למעבד מזון ולטחון מעט. להוסיף שתי כפות מים ולטחון.
  4. להוסיף חצי מהעדשים הרכות והמסוננות. לעבד עד לקבלת מרקם מחיתי. להוסיף את החצי השני, את המלח ואת הפלפל ולהמשיך לטחון. להוסיף את החומץ, ואת השום ולהמשיך לטחון. כשמחליטים שהמרקם מספיק חלק, להוסיף תוך כדי טחינה את השמן.

חזרה לתחילת העמוד – תוכן המתכונים

לביבות עדשים כתומות ובטטה

ההשראה מכאן

מצרכים
  • 1 ו-1/2 כוסות עדשים כתומות
  • 2 בטטות קלופות
  • 1 בצל לבן קלוף
  • 1/3 כוס פירורי לחם או קמח +1/3 כפית אבקת אפיה
  • 2 L ביצים
  • 1 כפית מלח.
    אפשר להוסיף:
    1/4 כפית פלפל שחור
    1/2 כפית פפריקה,
    טיפונת 1/8 כפית פלפל קאיין אם אוהבים.
  • 1 כפית שמן
אופן הכנה
  1. שוטפים היטב את העדשים במים (אתם יודעים איזה).

  2. בסיר רחב עם מים רותחים מומלחים מבשלים את העדשים עד ריכוך מוחלט. זה לוקח בערך 15 דקות. מסננים היטב היטב, אנחנו רוצים כמה שפחות מים.

  3. חותכים את הבטטות לקוביות ומאדים על מסננת מעל סיר עם מים. אופציה שנייה היא לאפות את הבטטות עד ריכוך. עדיף לא לבשל כי הבטטה סופחת המון נוזלים.

  4. מגרדים את הבצל על פומפייה וסוחטים מנוזלים. מעבירים לקערה גדולה.

  5. מוסיפים את הבטטות הרכות ומועכים היטב.

  6. מוסיפים עדשים, ביצים, תבלינים, שמן ופירורי לחם ומערבבים היטב. אפשר קצת למעוך כדי שהעדשים ישתלבו טוב יותר עם הבטטה אבל כדאי להשאיר גם עדשים יותר שלמות בשביל המרקם העדין שלהן. 

  7. אם מטגנים: מחממים שמן עד לגובה 1/2 ס"מ במחבת רחבה ומניחים כף גדושה מהתערובת. משטחים מעט ומטגנים מ-2 הצדדים עד הזהבה.

  8. אם אופים: מניחים נייר אפייה על תבנית תנור ומשמנים אותה עם ספריי שמן או מברישים בשמן. מניחים כף גדושה מהתערובת ומשטחים מעט. אופים ב-180 מעלו עד הזהבה מ-2 הצדדים.

חזרה לתחילת העמוד – תוכן המתכונים

פלאפל – לביבות עדשים ירוקות עם גזר ובצל אפויות

1+1/2 כוס עדשים ירוקות – להשרות לילה (בקיץ פחות)

לחמם תנור ל 180 מעלות

 

לסנן ולשפוך את העדשים למעבד מזון

1-2 גזרים חתוכים – להוסיף ולעבד עם העדשים

1 קישוא חתוך

להוסיף הכל למעבד המזון עם:

1+1/4 כפיות מלח

כ 1/4 כפית פלפל שחור

הוספתי גם קצת אבקת שום – 1/8 כפית. תוסיפו מה שנכון לכם (קאיין, פפריקה).

1 בצל או כמה בצלי שאלוט חתוכים. 

להפעיל את מעבד המזון.

להוסף כף שמן (זרעי ענבים)

לעבד למשחה אחידה.

על תבנית גדולה עם נייר אפיה למרוח שמן (זרעי ענבים או מה שאידאלי לאותו רגע)

בידיים רטובות ליצור קציצות פחוסות.

לאפות כ 30 דקות. להפוך אחרי כ 15 דקות.

 

חזרה לתחילת העמוד – תוכן המתכונים

מרק (של יעל)

כל כך פשוט וכל כך עדין וטעים.

מעט חמאה

לטגן לאט בקצת חמאה : בצל חתוך דק

להוסיף 2 שיני שום פרוסות, תפו״א קלוף חתוך, ואם יש – 2 פטריות

להוסיף מים, מלח פלפל

בבישול איטי עד שמוכן.

חזרה לתחילת העמוד – תוכן המתכונים

כרוב (לבן) ותפוח אדמה

בישול בשאלות:

התחלתי "לבשל בשאלות". אני מבינה שכל אחד צריך באותו הרגע מרכיבים אחרים, צורת בישול שאידיאלית בשבילו, שמן מסויים או חמאה. אז כך התחלתי לבשל לעצמי היום:

נשאר כרוב.
שאלתי (בבדיקת שריר) האם אידאלי בשבילי לאכול עכשיו כרוב וקיבלתי שאידיאלי.
חתכתי את הכרוב. ייתכן שאם הייתי שואלת היה מומלץ לי לחתוך יותר קטן.
בדקתי באיזה שמן להשתמש וקיבלתי חמאה – שמתי על הגרוב חתיכות חמאה. ייתכן שאם הייתי שואלת היה מומלץ לי להמיס קצת את החמאה ולערבב עם הכרוב בכלי. אני משתפרת, בפעם הבאה אשאל גם את זה.
קיבלתי להוסיף מלח, פפריקה, פלפל אדום חריף, פלפל שחור.

ואז שאלתי לגבי תפוח האדמה שהיה במקרר וקיבלתי שאידיאלי להכין אותו עם הכרוב. חתכתי לחתיכות די קטנות. אולי בפעם הבאה אחתוך אפילו יותר קטן.
גם על תפוחי האדמה היה אידאלי לשים חמאה. התיבול שאידיאלי לאותו רגע היה מלח, אבקת שום (מעניין שלא שום אלא אבקת שום), פלפל אדום חריף, קורנית ו.. אולי שכחתי משהו.

בדקתי מהו החום האידאלי. חלק מהזמן כיסיתי עם נייר אפיה ובסוף הוצאתי אותו. וזהו, לצלחת.. ממש טעים!

חזרה לתחילת העמוד – תוכן המתכונים

כרוב סגול בתנור:

(של יעל וההדרכה שלה)

פורסים רבע כרוב לפסים של כ- סנטימטר
מניחים בקערת עירבוב, מוסיפים מלח, פלפל, פפריקה, סומאק, כף שמן (שמתאים לאותו יום).
מערבבים ומניחים בתבנית אפשר באותה תבנית עם הבטטה אם יש מקום.

20 דקות מוכן:)

חזרה לתחילת העמוד – תוכן המתכונים

לביבות כרוב וירקות

המתכון מכאן

מצריך קצת עבודה אבל כיף כשיש לביבות.
טעימות גם למחרת וגם קרות.

המרכיבים:

חצי כרוב (ירוק או אדום. אני הכנתי עם אדום)
3 תפוחי אדמה
גזר או קישוא
1 בצל
1 ביצה
1 כפית מלח, פלפל שחור
3/4 כוס קמח
קצת שמן (אפשר מכמה סוגים)

הכנה:

חצי כרוב ירוק או סגול
לחתוך לחתיכות קטנות. בחרתי בסגול ופרסתי במג'מיקס.
בחרתי שמן (היום חמניות) והתחלתי לטגן קלו במחבת רחבה.

3 תפוחי אדמה בינוניים – אחד מהם לבשל עד שמרכך ולעשות ממנו פירה. 2 האחרים לגרד במגרדת ולסחוט מנוזלים. לשים בקרעה שאליה יכנסו כל הירקות.

1 גזר או זוקיני או קישוא – בחרתי גזר. קילפתי וגירדתי במגימיקס. והוספתי לקערה.

להוסיף את הכרוב שטוגן במחבת.

לחתוך בצל ולטגן קצת. בסוף הטיגון להוסיף שן שום קצוצה.

להוסיף הכל לקערה ולערבב.

להוסיף: 1 ביצה, 1 כפית מלח, פלפל שחור, 3/4 כוס קמח.

לערבב הכל.

בידיים רטובות ליצור לביבות ולהניח על תבנית עם נייר אפיה משומן.

אפשר להתיז קצת שמן מעל הלביבות.

לאפות ב 180 מעלות 25 דקות.
כשזהוב מלמטה או כבר נראה מוצק ולא מתפרק להפוך בזהירות ולאפות עוד כרבע שעה.

חזרה לתחילת העמוד – תוכן המתכונים

כרוב סגול עם תפוח ביין

מרכיבים:

1 בצל

חצי כרוב (או כרוב קטן)

2 תפוחי עץ

3 כפות שמן (בדקו מה אידאלי או בחרו מ: חריע, שמן זרעי ענבי, שמן חמניות)

3 כפות חומץ תפוחים

1 כוס יין (שנבדק ונמצא אידאלי)

1 כפית מלח, 1/2 כפית פלפל (להפחית אם לא אוהבים חריף), 1 כפית או 1 כף סוכר.

1/2 שעה בישול.

 

הכנה:

לחתוך את הכרוב לחתיכות קטנות וגם את הבצל.

לטגן את הבצל במים או שמן. להוסיף את הכרוב ולטגן יחד בכלי מכוסה עד שהכרוב והבצל מתרככים.

להוסיף לסיר תפוחים חתוכים, חומץ, יין, מלח, פלפל.

לבשל בכלי מכוסה.

לתקן טעמים.

חזרה לתחילת העמוד – תוכן המתכונים

פרוסות כרוב ירוק או סגול בתנור:

פורסים כרוב לפרוסות של כ- סנטימטר
בקערית מערבבים שמן, מלח, פלפל, אבקת שום.
מורחים על פרוסות הכרוב ושולחים לתנור מחומם.

מוכן כשמתחיל להשחים בצדדים.

חזרה לתחילת העמוד – תוכן המתכונים

פרוסות בצל בתנור

לחתוך בצל לפרוסות.

לערבב בקערית קצת שמן, מלח, פלפל.

למרוח על הבצל. לפזר למעלה פירורי לחם (לבדוק אידאליות כשקונים)
אפשר לפזר ב 2 הצדדים.

לאפות בתנור שחומם מראש.

יוצא קצת כמו עיגולי הבצל המטוגנים שהיינו אוכלים פעם עם הצ'יפס.

חזרה לתחילת העמוד – תוכן המתכונים

חצילים אפויים

  • לחצות את החצילים לאורך (עם הקליפה).
  • לפזר מלח על הצד הפתוח.
    לתת לחציל לשבת עם המלח כחצי שעה
  • למרוח בשמן זרעי ענבים או שמן חמניות ולהכניס לתנור
    כשהפנים של החציל פתוחים כלפי מטה.
  • להוציא לפרוס ולאכול עם הקליפה עם לחם טעים.

חזרה לתחילת העמוד – תוכן המתכונים

לביבות בטטה ותפוח אדמה (ואפשר עם תוספת גבינה)

המתכון מכאן

מצרכים:

1 בטטה גדולה מגורדת גס

תפוח אדמה קטן מגורד גס

חצי בצל בינוני מגורד דק

כף שמן

ביצה גדולה

3 כפות גדושות פירורי לחם

*2-3 כפות גבינה בולגרית מפוררת (לא חובה)

תיבול: כפית שטוחה מלח, וקמצוץ פלפל שחור.

אופן הכנה:

-מחממים תנור ל180 מעלות ומרפדים את תבנית התנור בנייר אפיה.

-מערבבים את כל החומרים בקערה.

-משמנים את נייר האפיה. יוצרים קציצות עם הידיים ומניחים על נייר האפיה. מרססים מעל מעט שמן ואופים בתנור במשך 30 דקות.

עוד לביבות או מאכלי חנוכה

חזרה לתחילת העמוד – תוכן המתכונים

בטטה ברוטב של יעל

(גם כרובית עם בצל ברוטב הזה יצאה מצויין)

מרכיבי הרוטב:

יין אדום כרבע כוס.

כף חרדל.

1 כף חומץ בלסמי (בדקו שהחומץ אידאלי לכם)

כף רוטב עגבניות (מתבשיל שבישלתם), או כף רסק עגבניות, או 3-4 כפות עגבניות מבושלות,

2 כפות סוכר

3-4 פטריות שיטאקי טריות

לבשל יחד את הרוטב.

להכניס קוביות בטטה (או בשר, או טופו). ולהוסיף קצת מים.

חזרה לתחילת העמוד – תוכן המתכונים

צ’יפס בטטה בתנור:

(של יעל וההדרכה שלה)

לחמם תנור ל 180 מעלות (לשאול לפי אידיאליות התנור)

חותכים בטטה מקולפת בצורת צ’יפס
מכניסים לקערת עירבוב
מוסיפים מלח, פלפל, מעט סומאק, פפריקה מתוקה שבבים, טיפה פלפל חריף, כף שמן חמניות (או שמן שמתאים באותו יום).

מערבבים מניחים בתבנית ומפרידים.

חזרה לתחילת העמוד – תוכן המתכונים

לביבות תפוחי אדמה לחנוכה

מתכון של מלה

6 תפא בינוניים קלופים, מגורדים במגרדת גסה, וסחוטים
(עד לשד עצמותיהם😊😟)

2 ביצים

1/2 כוס קמח

מלח ופלפל

שמן לטיגון

עוד לביבות או מאכלי חנוכה

חזרה לתחילת העמוד – תוכן המתכונים

לביבות תפוחי אדמה- לאטקס

המתכון מכאן

תפוחי אדמה הם לא חלק מהמזונות המבריאים אבל טעים ואפשרי ולחנוכה

רכיבים

4 תפוחי אדמה גדולים קלופים – בדקו ש"אידיאלים"
1 בצל גדול או 2 קטנים
2 ביצים M  או L
3 כפות קמח
1 כפית מלח
¼ כפית פלפל שחור טחון
1 כפית אבקת אפייה
שמן (חריע) לטיגון

 
 

אופן ההכנה

  1. לגרד במגרדת (בחורים הגדולים) את תפוחי-האדמה והבצל.
  2. לקחת בין 2 כפות ידיים בכל פעם קצת, למחוץ מעל הכיור ולהוציא כמה שיותר נוזלים מתפוחי האדמה והבצל.
  3. להניח את תפוחי-האדמה והבצל בקערה גדולה ולהוסיף את כל שאר המצרכים: ביצים, קמח, מלח, פלפל שחור ואבקת אפייה. לערבב היטב.
  4. לחמם על אש גבוהה, שמן חצי עמוק במחבת גדולה ורחבה.
  5. כשהשמן חם, בעזרת שתי כפות, ליצור תלוליות של לביבות בשמן ולשטח אותן מעט. להנמיך מעט את האש לאש בינונית-גבוהה.
  6. לטגן כ 2-3 דקות (תלוי בגודל הלביבה) מכל צד עד שהלביבות משחימות יפה.
  7. להוציא מהשמן ולהניח על מגש או צלחת גדולה מרופדת בנייר סופג. לטגן ככה את כל הנגלה של הלביבות.

בתיאבון

עוד לביבות או מאכלי חנוכה

חזרה לתחילת העמוד – תוכן המתכונים

לביבות כמו סופגניות – חנוכה

המתכון מכאן

השמן חריע שלנו לטיגון יקר למדי. מי שאידאלי לו שמן פחות יקר ובדק "אידאלי" לטיגון – שילך על זה.

מצרכים:

כוס קמח רגיל + כפית מלאה אבקת אפיה 

3 כפות שטוחות סוכר

חצי כוס מים רותחים

1 ביצה

*שמן לטיגון (לסיר קטן 3-4 סמ עומק)

*לפיזור מעל: סוכר שטחנתם לאבקה

 

אופן הכנה:

-מערבבים בקערה את הקמח עם אבקת האפיה.

-ממלאים חצי כוס מים רותחים ומערבבים בפנים 3 כפות שטוחות סוכר, עד שהסוכר נמס.

-שופכים את המים לקערת הקמח ומערבבים עד לקבלת בצק רך ודביק. מוסיפים ביצה וממשיכים לערבב עד לקבלת בצק מעט דליל.

מטגנים את הלביבות בשמן עמוק משני הצדדים: מחממים סיר עם שמן על הלהבה הגבוהה ביותר.
כשהשמן חם (אך לא רותח) יוצקים כמות של כף מלאה מהבלילה לתוך השמן
(יוצאת צורה מוזרה וזה בסדר 😉 ).
לאחר מספר שניות שכל הלביבות צפות בשמן, מנמיכים לאש בינונית-נמוכה ומטגנים במשך כ-4 דקות מכל צד, עד להזהבה יפה.

-מוציאים ומעבירים לנייר סופג.

לפני ההגשה– מומלץ לפזר סוכר שטחון לאבקה

*הערה: כדי לדעת אם הלביבות מוכנות מבפנים מומלץ להוציא לביבה אחת, לחתוך באמצע בסכין ולבדוק.

חזרה לתחילת העמוד – תוכן המתכונים

סופגניות עוומה לחנוכה – ספגניות בסירופ

המתכון מכאן

מצרכים:

2 כוסות (280 ג’) קמח לבן

4 כפות (48 ג’) קורנפלור

כף (10 ג’) שמרים יבשים

כף (12.5 ג’) סוכר

כוס וחצי (360 מ”ל) מים חמימים

כף (8 ג’) שמן

סירופ סוכר: כוס וחצי מים, חצי כוס סוכר.

שמן חריע לטיגון (בדקו שאידאלי)

אופן הכנה:

-מערבבים בקערה בעזרת כף: קמח, קורנפלור, שמרים וסוכר. מוסיפים מים חמימים ושמן ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה (אמורה להתקבל תערובת די נוזלית, במרקם של טחינה סמיכה).

-מכסים את הקערה במגבת ומתפיחים במשך חצי שעה.

-בינתיים מכינים את הסירופ: מחממים בסיר קטן על אש גבוהה כוס וחצי מים וחצי כוס סוכר. מערבבים עד שהסוכר נמס ומביאים לרתיחה (כשהנוזל מבעבע). מנמיכים לאש בינונית-נמוכה ומבשלים כ-10 דקות. מסירים מהאש ומניחים לסירופ להתקרר.

-מחממים סיר קטן עם שמן עמוק – כמובן עדיפות לחריע איכותי – בדקו שאידאלי בשבילכם ואידאלי לטיגון (יש למלא את הסיר בשמן עד שליש גובה לפחות). טובלים 2 כפיות בשמן (מהסיר). כשהשמן חם, ממלאים כפית גדושה בבלילה ובעזרת הכפית השניה דוחפים את הבלילה בבת אחת ובמהירות לשמן. כשהסופגניות צפות, מנמיכים לאש בינונית ומטגנים במשך דקה-דקה וחצי עד שהסופגניות מזהיבות בצד אחד. הופכים אותן צד ומטגנים כדקה נוספת עד להזהבה יפה. מוציאים ומעבירים לנייר סופג.

-לאחר שהסופגניות מוכנות יוצקים עליהן את הסירופ ומסננים.

חזרה לתחילת העמוד – תוכן המתכונים

לביבות תפוחי אדמה וגבינה צהובה

המתכון מכאן

המצרכים (12 מנות):

3 כוסות תפוחי אדמה (בערך שניים ענקיים) מבושלים, מעוכים לפירה

חצי כוס גבינה צהובה מגוררת

חצי כוס קמח
+ 1/2 כפית אבקת אפיה

1 ביצה

מלח

פלפל שחור

מעט שמן, לטיגון

הכנה:

מערבבים היטב את כל החומרים בקערה גדולה. 

מחממים במחבת מעט שמן ומטגנים לביבות משני הצדדים עד להזהבה.

חזרה לתחילת העמוד – תוכן המתכונים

פוקצ'ה – ללא לישה

בהכנה ארוכה – כי ההתפחה במקרר 16 שעות ויותר

בהשראת המתכון של עומר מילר

500 גרם קמח לפוקצ'ה (כניראה גם קמח לבן רגיל יהיה טוב)

2 כוסות מים חמימים (1 כוס רגילים + 1 כוס רותחים. בחרו מים טובים)

1 כף גדושה שמרים יבשים

1 כפית סוכר

2 כפיות מלח

4 כפות שמן שטוב לנו להיום: כמו שמן זרעי ענבים, או שמן חריע או שמן חמניות – בדקו מה טוב לכם.

טופינג על הפוקצ'ה – מה שטעים ואידאלי לכם:

פרוסות בצל
שמן
פטריות
טימין
עגבנית שרי
זיתים

הכנה:

בקערה מערבבים קמח, שמרים, סוכר ומלח.
מוסיפים מים ומערבבים רק עד איחוד החומרים.
מזליפים שמן מעל ומכסים במגבת.
מעבירים למקרר ל- 16 שעות 48 שעות.

מוציאים מהמקרר.
מחממים תנור ל225 מעלות
יוצקים מעט שמן לתבנית (אני אוהבת על נייר אפיה).
מעבירים את הבצק לתבנית ובעדינות מסדרים שימלא אותה. לתת לבצק לנוח שעה בטמפ' חדר. הבציק יהיה רך.
משמנים את הידיים ויוצרים חורים בבצק.
יוצקים מעט שמן . ומניחים כל תוספת שבא לכם מהרשימה למעלה ומכל מה שאידיאלי בשבילכם.
מכניסים לתנור ל- 25 דק.
מוציאים מהתנור כשהפוקצ'ה שזופה ויפה.
נותנים לה להצטנן עשרים דק ובתאבון.

חזרה לתחילת העמוד – תוכן המתכונים

ניוקי בטטה – הכנה בסגנון חופשי

המתכון מכאן


 3 מנות
מצרכים
4 בטטות בינוניות: 2 ו-1/2 כוסות מחית בטטה
1 ו-1/2 כוסות קמח
1 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
1 ביצה

לרוטב חמאה
2 כפות שמן 
1 כף חמאה
1/2 כפית מלח גס
2 כפיות קורנית

הוראות הכנה
מחממים תנור ל-200 מעלות. מרפדים תבנית אפייה בנייר אפיה.

לאדות פרוסות בטטה מקולפות

בקערה גדולה מניחים את הבטטות הקלופות ומועכים. מוסיפים את הקמח, התבלינים והביצה ומערבבים עד לקבלת עיסה אחידה.

ממלאים סיר גדול במים (אתם יודעים איזה) ומוסיפים קורט מלח גס. מחממים על אש גבוהה. מביאים לרתיחה ומנמיכים כך שהמים יבעבעו אבל לא ירתחו.

בעזרת שתי כפיות יוצרים ניוקי בגודל רצוי ומכניסים למים המבעבעים. מכניסים כל פעם כ-10-15 ניוקי.

כשהניוקי מתחילים לצוף נותנים להם עוד שתי דקות בישול ומוציאים מהמים בעזרת כף מסננת. מניחים בצלחת וממשיכים עם הנגלה הבאה.

בנגלה האחרונה של הניוקי מתחילים להכין את הרוטב:
מחממים שמן במחבת רחבה. כשהנגלה האחרונה של הניוקי מוכנים מוסיפים למחבת את החמאה ומיד מוסיפים את הניוקי המוכנים.

מתבלנים במלח גס וקורנית.

מטגנים את הניוקי תוך כדי ערבוב או הקפצה עד לקבלת מעטה קריספי על רוב הניוקיז.

מגישים חם.
(אם זה יום שמתאים לגבינה קשה)
מומלץ לגרד מעל פרמזן או כל גבינה קשה וחריפה שאוהבים.

חזרה לתחילת העמוד – תוכן המתכונים

ניוקי בטטה ותפוחי אדמה

(מתכון מיאיר)

תשמעו, זה מאד מוזר, העתקתי את המתכון המקורי. כמובן הורדתי מרכיבים שאנחנו לא אוכלים. בדקתי אם אידאלי וקיבלתי שלא. תיקנתי כמויות לפי בדיקת שריר. לא ניסיתי עדיין. מי שיש לו אומץ שינסה ויגיד איך יצא. בסוף המתכון כתבתי את הכמויות המקוריות.

מרכיבים:

500 גרם בטטות קלופות וחתוכות לקוביות

300 גרם תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לקוביות

3 ביצים

2+1/2 כוסות קמח

מלח ופלפל גרוס

אפשר להוסיף קורנית קצוצה

להגשה:

80 גרם חמאה

אפשר להוסיף קורנית

גבינת פרמזן מגוררת

  1. מבשלים את הבטטות ותפוחי האדמה במים (אתם יודעים איזה), עד שיתרככו. מסננים היטב. מחזירים לסיר ומייבשים מעל להבה תוך טלטול הסיר דקה או 2.
  2. מועכים את הבטטות ותפוחי האדמה לפירה חלק במועך תפוחי אדמה ידני (ולא במעבד מזון). מערבבים עם שאר החומרים לבצק אחיד.
  3. על משטח מקומח היטב מגלגלים מהבצק בעובי 2 סמ. חותכים לחתיכות באורך 3 סמ.
  4. מרתיחים הרבה מים בסיר גדול ומוסיפים מלח. מבשלים חלק מהניוקי 3-4 דקות עד שהם צפים. מוציאים במסננת וממשיכים לבשל את השאר.
  5. להגשה ממיסים במחבת רחבה מאד את החמאה. אפשר להוסיף קורנית. מוסיפים את הניוקי למחבת ומערבבים בעדינות כך שיהיו מצופים בחמאה. מעבירים לכלי הגשה, מפזרים גבינת פרמזן ומגישים.

 

מרכיבים לפי הכמויות המקוריות של המתכון:

700 גרם בטטות קלופות וחתוכות לקוביות

500 גרם תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לקוביות

2 ביצים

2 כוסות קמח

מלח ופלפל גרוס

אפשר להוסיף קורנית קצוצה

חזרה לתחילת העמוד – תוכן המתכונים

הכנת יוגורט

המתכון מכאן

כידוע אנחנו אוכלים רק חלב מלא לא מהומגן. נשתמש בחלב ארגמן שמגיע בבקבוק של 2 ליטר. מצאתי אותו בחנויות ניצת הדובדבן וגם בקרל ברג.

מה צריך?

כד 2 ליטר חלב
מד חום
בפעם הראשונה: סטרטר של חיידקים פרוביוטיים למשל של גרמזה 10 יחידות,או 2 יוגורטים מוכנים.
מהפעם השניה:  1-2 כוסות מהיוגורט הקודם
אני משתמשת ב 3 תבניות קטנות שנכנסות יחד לתנור שלכל תבנית מכסה, כי אני אוהבת מינימום עבודה. 2 מהתבניות מיועדות לאכילה, והקטנה שבהן מיועדת לסטרטר לפעם הבאה. אתם יכולים להשתמש בתבנית גדולה ולהעביר לצינצנות לאחר שהיוגורט מוכן. כמובן התבנית צריכות להיות נקיות מאד (אולי לשטוף במים רותחים (ואחכ מים מינראלים).

הכנה:

נחמם את החלב לחום של 83 מעלות, נווריד מהאש, ונחכה שהחלב בסיר יתקרר ל 40 מעלות.

בפעם הראשונה שמה מכינים יוגורט נשפוך לתוך החלב את תכולת 2 יוגורטים (לבדוק אם הם אידיאליים), או כ10 קפסולות של מגה פרוביוטיק 500 של גרמזה (כמובן לבדוק כרגיל).

לערבב ולשפוך בעזרת מצקת לתבניות.

לחמם תנור או טוסטר שמכיל את התבניות לחום נמוך. במתכון כתוב כ 50 מעלות אבל אצלי בטוסטר זה לא מדוייק. אני בודקת בבדיקת שריר מה החום האופטימאלי בתנור שלי. פשוט מזיזה כל פעם קצת ושואלת האם זה החום האופטימאלי. אצלי בטוסטר זה בסביבות 100 מעלות שקרוב לוודאי שזה במציאות 50 אחרת החיידקים של היוגורט לא היו שורדים. אם תשימו על חום גבוה מדי החיידקים ימותו ולא יווצר יוגורט.

כשהתנור מחומם להכניס את התבניות. לשים על חום קבוע שלא נסגר. לתת ליוגורט לשהות 8-12 שעות ואפשר יותר.

היוגורט נהיה מעולה מהכנה להכנה כי הסטרטר משתפר.

זהו, להוציא, לחכות שיתקרר, ולשים במקרר.

חזרה לתחילת העמוד – תוכן המתכונים

קציצות בשר טוניסאיות ותפוחי אדמה ברוטב עגבניות

המתכון מ כאן

מרכיבים:

500 גרם בשר בקר טחון
2 בצלים
אפשר גבעול סלרי (לא העלים)
3 שיני שום
2 ביצים
רבע כוס סולת
חצי כוס פירורי לחם (בחרו פירורים אידאליים)
מלח ופלפל שחור לפי הטעם (בערך כפית גדושה פלפל שחור). אפשר להוסיף פפריקה. בדקו אם אידאלי להוסיף סומק וכמה. ובדקו לגבי קאיין אם אתם אוהבים לגוון בחריף. 

לרוטב:
1 קופסה (400 גרם) עגבניות מרוסקות
2 כפות רסק עגבניות
4-5 שיני שום
2-3 עגבניות – חתוכות לפרוסות
2-3 תפוחי אדמה – קלופים חתוכים לפרוסות
2-3 כוסות מים רותחים

איך מכינים:

טוחנים במעבד מזון את הבצל, גבעול הסלרי, השום.
מוסיפים את התערובת לבשר מוסיפים ביצים ומערבבים.
מוסיפים את התבלינים את הסולת ופרורי הלחם מערבבים היטב ויוצרים קציצות.
מטגנים את הקציצות בשמן, מוציאים ומניחים על נייר סופג.
בסיר שטוח שמים קופסת עגבניות מרוסקות עם 2 כפות רסק עגבניות,
להוסיף שמן ולערבב הכל ביחד.
לרפד בתחתית הסיר שכבה של פרוסות תפוחי אדמה.
על פרוסות תפוחי האדמה להניח את הקציצות המטוגנות.
להוסיף מים רותחים שיכסו את הקציצות.
מעל הקציצות להניח פרוסות עגבניה ופרוסות שיני שום.
מביאים לרתיחה, מנמיכים ומבשלים על אש קטנה כשעה עד שהנוזלים נספגים.

חזרה לתחילת העמוד – תוכן המתכונים

חומוס בשר

יעל+הדרכה

(בדקו אם אידאלי לכם חומוס)

מרכיבים:
500 גרם בשר טחון
250 גרם חומוס
4 עגבניות
5 שיני שום
1 בצל לבן גדול
3 גזר

הכנה:
החומוס: משרים 250 גרם חומוס לילה קודם (במים טובים)
שופכים את המים.
את החומוסים שמים בסיר ומכסים עם מים טובים. מוסיפים גרגר של אבקת סודה (מעט!).
בבוקר מבשלים על אש בינונית 2-3 שעות או עד שמתרכך.

לטחון אחרי שמבושל עם טיפה חמאה מלח פלפל, פפריקה.

בסיר אחר לטגן חצי קילו בשר טחון עם שמן חריע. לטגן כ 5 דקות.

להוסיף לבשר 4 עגבניות חתוכות לקוביות.

להוסיף בצל לבן גדול חתוך קטן מאד. ו- 5 שיני שום כתושות.

לתת לזה להתבשל ולהוסיף 3 גזרים חתוכים לקוביות קטנות מאד.

להוסיף מלח, פלפל,

פפריקה כתושה ופפריקה טחונה (כ 3 כפות).

לבשל 20-30 דקות (לפי ההדרכה).

להגיש ביחד חומוס טחון ובשר מעליו.

חזרה לתחילת העמוד – תוכן המתכונים

כדורי בשר ברוטב חמוץ מתוק עם גזר ופטריות 

כמות ל 3 ימים ליחיד

מתכון של יעל אברמסון

הבשר:

חצי קילו בשר טחון (אדום או ל)

מכדררים לכדורים קטנים (ללא תוספת תבלינים)
ומטגנים לסגירה בשמן חריע. ולהוציא מהסיר/מחבת.

לרוטב:

להוסיף לסיר/מחבת:
2 בצלים חתוכים לקוביות
4 גזרים קוביות
4 פטריות שמפניון חתוכות לקוביות
3 כפיות חרדל 3 כפיות סילאן 3 כפות חומץ תפוחים
מלח פלפל, פפריקה גרוסה פפריקה חריפה
להוסיף מים לפי הסמיכות שרוצים.
להחזיר את הכדורים ולבשל 20 דקות ברוטב.

להגיש מעל אורז או פירה או באגט
אופציה: להוסיף שמנת ממש לפני הגשה 

חזרה לתחילת העמוד – תוכן המתכונים

כדורי בשר ברוטב עגבניות וחומץ וניל

יעל אברמסון

הכדורים:
500 גרם בשר קצוץ.
מגלגלים לכדורים קטנים מטגנים בשמן חריע מכל הצדדים,
או בשומן בשר שנשאר מטיגון קודם (טעים מאוד) או בשומן שקיבל בבדיקה "אידאלי".
הטיגון הוא רק בשביל סגירת הבשר לא לבישול
וגם לא חייבים לעשות את התהליך הזה, התהליך מעשיר את הטעמים.

הרוטב:
בצל גדול קצוץ
4 שיני שום כתושות
210 גרם רסק עגבניות מניצת (יש להם שלישיות קטנות), או 200 גרם רסק עגבניות אחר.
כף סוכר
3 כפיות סומאק
מלח פלפל
פלפל חריף לטעמכם
1-1/2 כוסות מים
2-3 כפות חומץ בסמטי וניל

הוראות הכנה:
מטגנים את הבצל עם שמן חריע עד לקצת הזהבה
מוסיפים את הרסק והשום תבלינים
מבשלים מעט מוסיפים מים בהדרגה עד לקבלת המרקם שאתם רוצים, אפשר פחות או יותר נוזלי.

מכניסים את כדורי הבשר עם כל השומן והשמן לסיר הרוטב.
מוסיפים חומץ וניל מבשלים כחצי שעה.

אפשר להגיש לצד אורז, פירה, או חלה .

חזרה לתחילת העמוד – תוכן המתכונים

צלי בלקני של בקר או כבש בבצלצלים ויין אדום

(במתכון המקורי כתוב "בקר או טלה" אבל אנחנו לא אוכלים טלה)

(מתכון מיאיר)

6 מנות 

המרכיבים:

1/2 כוס שמן (בדקו ובחרו איזה או ערבבו)

2 בצלים קצוצים דק

1.5 ק"ג בשר בקר (שריר, צוואר) או כבש (שוק), חתוכים לקוביות.

750 גרם בצלצלים קטנים קלופים ומטוגנים

2 ענפי טימין

6 שיני שום קלופות שלמות

4 עגבניות קלופות קצוצות

מלח ופלפל שחור גרוס

1 כפית גרגרי פלפל שחור שלמים

פלפל אנגלי טחון

3 כוסות יין אדום יבש (בחרו לפי מה שאידאלי)

הכנה:

  1. שמים בקדרה את כל המרכיביםן. מערבבים ומשהים במקרר למשך הלילה. מוציאים מהמקרר ומוסיפים כוס מים.
  2. מחממים תנור מראש לחום גבוה  200 מעלות. מכסים היטב את הקדרה, מעבירים לתנור ואופים שעה.
  3. מנמיכים את התנור לבינוני נמוך 160 ואופים 6 שעות נוספות.
  4. מגישים חם עם לחם טרי.

חזרה לתחילת העמוד – תוכן המתכונים

חצילים מגולגלים בבשר

המתכון מכאן

מה צריך?

3 חצילים פרוסים לפרוסות (כמובן עם הקליפה)
חצי קילו בשר בקר טחון
1 ביצה
רבע כפית מלח
קורט פלפל
2 שיני שום כתושות

לרוטב:

1 קופסת קוביות עגבניות – 400 גרם
1 רסק עגבניות
1 כוס מים רותחים
רבע כפית מלח
קצת פלפל שחור
פרוסות שום – 4 שיניים
רבע כוס שמן שמתאים להיום: חריע, זרעי ענבים או חמניות

הכנה:

החצילים: פורסים את החציל לפרוסות ואופים בתנור.

הבשר: מערבבים את תערובת הבשר עם הביצה והתבלינים.
פותחים כל חציל שמים בתוכו שמים קציצת בשר ומגלגלים את החציל.
מסדרים את החצילים בסיר צמודים אחד לשני.

רוטב העגבניות: בקערה נפרדת מערבבים ויוצקים על החצילים.
שמים הסיר על האש ומביאים לרתיחה,
לאחר שהתערובת רתחה מנמיכים ומבשלים עוד כארבעים דקות על אש נמוכה.

חזרה לתחילת העמוד – תוכן המתכונים

כדורי בשר ל ברוטב חרדל עם כרוב ואורז

כמות ל 3 ימים ליחיד

מתכון של יעל אברמסון

הבשר:

חצי קילו בשר ל טחון

מכדררים לכדורים קטנים (ללא תוספת תבלינים)
ומטגנים לסגירה בשמן חריע. ולהוציא מהסיר/מחבת.

לרוטב:

חצי קילו בצל חתוך. מטגנים לאט באותו סיר להזהבה קלה.
מוסיפים חרדל (2-3 כפות)
סילאן (1 כף)
חומץ תפוחים (2 כפות)
מלח פלפל
וקצת מים (תלוי בסמיכות שאתם אוהבים את הרוטב)

מחזירים את כדורי הבשר ומבשלים (כ 20 דקות).

כרוב לבן:
כ 500 גרם כרוב
מאדים במים (בלי שום תבלינים. זה ניטראלי וטעים עם הכל ביחד.)
או בתנור:
כרוב חתוך לפרוסות של 1 סמ עם קצת שמן ותבלינים.
לאפות ב 200 מעלות כ 20 דקות.

אורז
בינתיים להכין גם אורז לבן בסמטי
(כוס וחצי אורז + 2.5 כוסות מים)

חזרה לתחילת העמוד – תוכן המתכונים

ברוקולי ברוטב חמאת שום

מכאן

מצרכים
    • 2 ראשי ברוקולי
    • 2 כפות חמאה/שמן טוב
    • 3-4 שיני שום כתושות
    • מלח לפי הטעם
הוראות הכנה
  1. חותכים את הברוקולי לחתיכות בגודל ביס. שוטפים ומניחים בצד.
  2. חשוב לנו להוסיף גם את הגבעולים הקלופים, לכן לקלף את הקליפה של הגבעולים ולחתוך את הגבעולים.
  3. מבשלים את הברוקולי במים טובים כ 10 דקות (זה תלוי בברוקולי שיש לכם – בדקו זמן אידאלי). 
  4. במחבת ממיסים על אש בינונית את החמאה או מחממים את השמן. מוסיפים שום כתוש ומטגנים מעט. מקפידים שלא נשרף.
  5. מוסיפים את פרחי הברוקולי, מבשלים ומערבבים במשך 3-4 דקות. מתבלים במלח ומערבבים.
  6. מגישים ונהנים!

חזרה לתחילת העמוד – תוכן המתכונים

פסטה עם ברוקולי וזוקיני בסיר אחד

המתכון מכאן

החומרים:

חזרה לתחילת העמוד – תוכן המתכונים

פסטה ברוטב ברוקולי ופקורינו

מכאן

מצרכים

אופן ההכנה

1

ממלאים סיר במים, ממליחים ומביאים לרתיחה. מכינים קערת מי קרח. חולטים ברוקולי, זוקיני ושיני שום במים הרותחים 4 דקות (או כמה שאידיאלי), מסננים ומעבירים מיד למי הקרח. 

2

מסננים את הירקות, מעבירים למעבד מזון ומעבדים. מוסיפים בהדרגה, תוך כדי טחינה, שמן ואחריו גבינת פקורינו.

3

מבשלים פסטה לפי הוראות היצרן ומסננים. 

4

מוסיפים את הפסטה לקרם הברוקולי והזוקיני ומערבבים. מחלקים את הפסטה לצלחות הגשה, מזלפים מעל מעט שמן ומגישים.

חזרה לתחילת העמוד – תוכן המתכונים

ברוקולי בשום, רוטב סויה ודבש:

(כן, אפשרי דבר מחומם, ורוטב סויה במידה – כרגיל בדקו)

ברוקולי – 2 ראשים (לקלוף את הגזעים ולחתוך וגם את התפרחות לחתוך  לתפרחות בינוניות)

חמאה – 2 כפות (30 גרם, מומסת)

שמן – 2 כפות

רוטב סויה – כף

דבש – כף

שום – שן אחת (כתושה)

מלח – ½ כפית

פלפל שחור – לפי הטעם

הכנה:

חממו מראש תנור לחום של 220 מעלות ובינתיים התחילו לשטוף ולחתוך את הברוקולי.

ערבבו את כל שאר רכיבי המתכון בקערה קטנה ואז העבירו את התערובת לשקית גדולה שאפשר לסגור.

הכניסו לתוך השקית את הברוקולי, סגרו אותה ונערו, מבלי להפעיל יותר מדי כוח, עד לקבלת כיסוי אחיד.

רפדו תבנית בגודל מתאים בנייר אפייה, הוציאו את הברוקולי מהשקית, פזרו אותו בשכבה אחת אחידה על גבי התבנית המרופדת.

הכניסו לתנור למשך 14-16 דקות. הוציאו את הברוקולי המוכן, המתינו כמה דקות להתקררות והגישו לשולחן.

חזרה לתחילת העמוד – תוכן המתכונים

פיצה מהירה – בצק ללא שמרים

הרעיון מכאן

מה צריכים?
2 כוסות קמח לבן (280 גרם)
כפית שטוחה מלח
1/2 כפית אבקת אפיה
כפית שטוחה קורנית
(לערבב)
1 גביע שמנת חמוצה
2 כפות שמן

200 גרם גבינה קשה מגורדת

לרוטב:
3 כפות רסק
כפית סוכר
כפית קורנית
חצי כפית מלח
2 שיני שום כתושות
רבע כפית מים רותחים
נערבב יחדיו

איך מכינים?
נחמם תנור ל220 מעלות
בקערה נערבב: קמח, מלח, קורנית, שמנת ושמן.
נלוש עד קבלת בצק חלק ונעים למגע.
נחלק את הבצק לשני כדורים
נרדד כל כדור לקוטר של כ- 32 ס”מ נמרח במרכז את רוטב העגבניות, נפזר גבינה מגורדת. אפשר להוסיף זיתים,פטריות וכ'ו.
לאפות 16-18 דק’

חזרה לתחילת העמוד – תוכן המתכונים

פיצה על בסיס בצק קוטג

המתכון מפה

הבסיס:

2 גביעי קוטג'
3/4 כוס קמח
2 ביצים
1 כף שמן
1/2 כפית אבקת אפיה

מעל:
150 גרם רוטב עגבניות
8 פרוסות גבינה צהובה
תוספות:זיתים, פטריות

הכנה:

מערבבים את מצרכי הבסיס לתערובת אחידה.
משטחים על ניר אפיה
אופים 15 דקות בחום 180.

מוציאים, מורחים רוטב עגבניות ותוספות.
מחזירים לאפיה של 15 דקות.

חזרה לתחילת העמוד – תוכן המתכונים

סלמון

(מתכון מיאיר)

נתח סלמון מזוגג בחרדל ודבש

(בד"כ מוגבל ל- עד 4 פעמים בחודש, ועד קילו בחודש – בדקו מתי וכמה אידאלי)

מרכיבים:

נתח סלמון 1 קג ללא העור

שמן, מלח גס ופלפל גרוס

3 כפות דבש (אפשרי כי אנחנו מחממים)

2 כפות חרדל

3 כפות מיץ לימון או ליים (בדקו אם אידאלי ואם לא השמיטו)

3 כפות מים

הכנה:

1.מורחים את הדג במעט שמן, ממליחים ומפלפלים.

2. משמנים מחבת טפלון במעט שמן חריע איכותי. כשהשמן חם מאד מניחים בו את הדג וצורבים על צד אחד 5-6 דקות, עד שהוא פריך וזהוב. הופכים בזהירות וצורבים על הצד השני עוד 5-6 דקות עד שגם הצד השני מזהיב יפה.

3. מערבבים את הדבש והחרדל, 1+1/2 כפות שמן, מיץ הלימון או הליים, והמים, ויוצקים אותם למחבת. מבשלים על להבה גבוהה כ 3 דקות נוספות, עד שהדג מזוגג יפה. מגישים את הנתח השלם למרכז השולחן.

חזרה לתחילת העמוד – תוכן המתכונים

פשטידת פטריות (פרווה)

פשטידה ראשונה:

המתכון מכאן

תבנית 24

מרכיבים:

5 בצלים בגודל בינוני
2 שיני שום
2 סלסלות פטריות
2 תפוחי אדמה בינוניים (או בטטה)
3 ביצים
חצי כוס מים 
כוס (פחות כף) קמח
כפית אבקת אפייה
פלפל שחור גרוס
כפית מלאה מלח

הכנות:

1. לחמם תנור ל 180 מעלות.

2. לחתוך את הבצלים לקוביות קטנות או לפרוס דק, לחמם מחבת עם 3 – 4 כפות שמן חריע לטגן את הבצלים עד שהם מתחילים להזהיב, לקצוץ את השום להוסיף לטיגון הבצל.

3. לחתוך את הפטריות לקוביות קטנות להוסיף לבצל לטגן כמה דקות ולהוציא לקערה, לגרד את התפוחי אדמה או הבטטה בחורים הגדולים להוסיף את שאר המצרכים ולערבב לעיסה אחידה.

4. להעביר לתבנית משומנת לאפות כ 45 – 50 דקות.

פשטידה שניה:

המתכון מכאן

לחמם תנור ל 170 מעלות.

מתאים ל 2 תבניות אינגליש קייק או תבנית אחת (אחרת).

2-4 בצלים. לחתוך או לפרוס דק. לטגן לאט במחבת עם 2-3 כפות שמן חריע.

להוסיף 2-3 סלסלות פטריות חתוכות גס ולטגן. לצנן.

לערבב: 1 כוס קמח. 1 כפית אבקת אפיה. 1 כפית מלח. פלפל שחור לטעמכם.

להוסיף 4 ביצים ואת הפטריות-בצל.

אופים 20-25 דקות.

חזרה לתחילת העמוד – תוכן המתכונים

קישואים בתחמיץ

הקישואים מזון מתקבל- לא מועיל, אבל גם לא מזיק. בדקו אם טוב לכם לאותו יום או בכלל.

המתכון מכאן

לקישואים:
4-5 קישואים או זוקיני חתוכים פרוסות
כפית טימין יבש
חצי כפית מלח
3 כפות שמן (חמניות, זרעי ענבים, חריע – תשאלו)

לתחמיץ
2 שיני קצוצות
3 כפות חומץ (בדקו מה טוב לכם. לי יצא חומץ תפוחים או חומץ בלסמי אבל לא לערבב)
4 כפות שמן (חמניות, זרעי ענבים, חריע – תשאלו)
כפית סוכר לבן
חצי כפית מלח (יצא לי קצת מלוח אז אולי 1/4 עדיף)
אפשר כפית או כף טימין
אפשר קצת סומק

ליוגורט
2 גביעי יוגורט שנותן אישור או שמנת חמוצה (סה”כ 260 גרם יוגורט)
חצי שן שום
חצי כפית מלח
כף שמן

איך מכינים?
1. נחמם תנור ל200 מעלות
2. הקישואים: נחתוך את הקישואים לפרוסות נכניס לקערה ונוסיף להם: חצי כפית מלח, כפית טימין יבש, 3 כפות שמן. נערבב היטב עם הידיים נשטח על תבנית תנור עם נייר אפייה.  20 דקות בתנור. אחרי 20 דקות נערבב קצת ונחזיר לעוד 5 דקות. נוציא ונצנן. נעביר לקערה.
3. התחמיץ: נערבב בכוס יחדיו: 2 שיני שום קצוצות, חצי כפית מלח, 3 כפות חומץ, 4 כפות שמן זית, כפית סוכר, ואפשר טימין. נערבב טוב טוב. נטעם נראה שהתחמיץ טעים ומאוזן. ניצוק אותו על הקישואים בקערה וניתן לתחמיץ ולקישואים מנוחה של רבע שעה יחד.
4. היוגורט: נערבב 2 גביעי יוגורט או שמנת חמוצה עם חצי שן שום, חצי כפית מלח, כף שמן ואפשר טימין. נערבב היטב.
5. נצלחת רק בסמוך להגשה: בצלחת הגשה יפה נמרח את היוגורט כבסיס, ומעליו את הקישואים שלנו.

אפשר:
1. לפורר ממעל כף פירורי גבינה מלוחה

חזרה לתחילת העמוד – תוכן המתכונים

לחמניות מהירות – סקונז

המתכון מכאן

מחממים תנור ל 200 מעלות

2 כוסות קמח (180ג)

1 כף שטוחה סודה לשתיה

3 כפיות סוכר, אפשר יותר

1.5 כפית מלח (אפשר יותר)

ולהוסיף כף אחר כף שמנת מתוקה 38%
מיכל (250מל)+ רבע כוס נוספת (60 מל)
עד שהקמח נספג.

לישת ידיים קצרה (4-5 קיפולים).

על משטח מקומח קלות קורצים כדורים בקוטר 2-3 סמ
ומשטחים אותם לעובי 1.5 סמ על תבנית מרופדת בנייר אפיה.

תוך 12-14 דקות יתפחו ויזהיבו קלות.
נראה אתכם אוכלים רק אחד 🙂

חזרה לתחילת העמוד – תוכן המתכונים

לחמניות חלב רכות קטנות ללא לישה

המתכון מכאן

המרכיבים:

200 מל חלב (שלנו) חמים

20 גרם סוכר (1 כף)

1 כפית שמרים (5 גרם)

½ כפית מלח (4 גרם)

1 כף שמן (כמובן בדקו אידיאליות: שמן זרעי ענבים, חמניות, חריע) (10 מל)

240 גרם קמח

הכנה:

לערבב הכל יחד בכף. לא צריך ללוש. הבצק רך.

לתת לזה לתפוח – תופח די מהר.

בידיים רטובות בלי ללוש ישר מהקערה קורצים מהבצק הרך כדורים קטנים (בגודל כדור של מטקה בערך)  ומניחים על תבנית עם נייר אפיה אחד ליד השני (לא ממש צמוד). נותנים שוב קצת לתפוח (כ 20 דקות).

להכניס לתנור מחומם ל 180 לבערך 20 דקות.

חזרה לתחילת העמוד – תוכן המתכונים

לחם או לחמניות קלות ללא לישה

המתכון מכאן

לפעמים אני מכינה לחם כל יום אז אני מכינה כמות קטנה.
כדי להקל על עצמי ולא לחשב מחדש כל פעם אני נותנת פה 3 אפשרויות לכמויות.

1/4 כמות:

75 גרם מי ברז חמימים (ברור שמינראלים או מסוננים שעברו בדיקת שריר)

1/3 כפית שמרים

½+ כפית מלח

105 גרם קמח

½ כמות:

150 גרם מים (אותה הארה כמו למעלה)

¾ כפית שמרים

1+1/4 כפית מלח

210 גרם קמח

כמות מקורית מלאה:

300 גרם מים בטמפ ברז (אבל כמובן מינראליים או מסוננים "שלנו")

1 כפית שמרים אם ההתפחה ללא קיפולים וארוכה
2 כפיות שמרים אם התפחה יותר קצרה ועם קיפולים.

 2.5 כפיות מלח

420 גרם קמח

 

הכנה:

לשים בקערה את המים החמימים.

הוסיפוו את המלח למים.

הוסיפו שמרים:
בחרו את כמות שמרים: כמות קטנה יותר אם אתם מתכוונים לתת לבצק לתפוח זמן ארוך בלי לגעת. כמות גדולה יותר אם אתם מתכוונים לקפל כל כחצי שעה.

הוסיפו קמח ובחשו בכף. זהו. הבצק דביק ולא צריך להיות מושלם. הכל יסתדר.

על ניר אפיה קרצו ביד רטובה חתיכות בצק והניחו על תבנית עם נייר אפיה.

אפו עד שמזהיב בתנור המחומם ל 180 מעלות.

חזרה לתחילת העמוד – תוכן המתכונים

פוקצ'ה – ללא לישה ובהכנה ארוכה

בהשראת המתכון של עומר מילר

500 גרם קמח לפוקצ'ה (אולי גם קמח לבן יהיה טוב)

2 כוסות מים חמימים (1 כוס רגילים + 1 כוס רותחים. וכמובן מים טובים)

1 כף גדוה שמרים יבשים

1 כפית סוכר

2 כפיות מלח

4 כפות שמן שטוב לנו להיום: כמו שמן זרעי ענבים, או שמן חריע או שמן חמניות – בדקו מה טוב לכם.

למעלה בדקו מה טוב לכם:

פרוסות בצל
שמן
פטריות
טימין
עגבנית שרי
זיתים

הכנה:

בקערה מערבבים קמח, שמרים, סוכר ומלח.
מוסיפים מים ומערבבים רק עד איחוד החומרים.
מזליפים שמן מעל ומכסים במגבת.
מעבירים למקרר ל- 16 שעות 48 שעות.

מוציאים מהמקרר.
מחממים תנור ל225 מעלות
יוצקים מעט שמן לתבנית (אני אוהבת על נייר אפיה).
מעבירים את הבצק לתבנית ובעדינות מסדרים שימלא אותה. לתת לבצק לנוח שעה בטמפ' חדר. הבציק יהיה רך.
משמנים את הידיים ויוצרים חורים בבצק.
יוצקים מעט שמן . ומניחים כל תוספת שבא לכם מהרשימה למעלה ומכל מה שאידיאלי בשבילכם.
מכניסים לתנור ל- 25 דק.
מוציאים מהתנור כשהפוקצ'ה שזופה ויפה.
נותנים לה להצטנן עשרים דק ואתם מוכנים.

חזרה לתחילת העמוד – תוכן המתכונים

עוגיות מלוחות עבדי

התחלתי מהמתכון הזה אבל השאלות-תשובות יצרו את המתכון הזה:

מרכיבים:

2 כוסות (280 ג’) קמח לבן

1 כפית שטוחה אבקת אפיה

1 כפית מלח 

1/2 כפית פפריקה מתוקה.

1/2 כוס שמן (יצא לי בבדיקה לערבב חמניות, זרעי ענבים, ועוד כמה כפיות של שמנים אחרים)

1/2 כוס (120 מ”ל) מים

אופן הכנה:

מחממים תנור ל180 מעלות ומרפדים את תבנית התנור בנייר אפיה.

מערבבים את כל החומרים בקערה בעזרת כף ואח”כ ממשיכים לעבד קצרות בידיים עד לקבלת בצק אחיד.

מגלגלים חתיכות מהבצק עם הידיים לצורת נקניק.

מניחים על נייר אפייה. אופים במשך 30-35 דקות.

חזרה לתחילת העמוד – תוכן המתכונים

התגובות שלכם בפייסבוק:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אתר זה עושה שימוש באקיזמט למניעת הודעות זבל. לחצו כאן כדי ללמוד איך נתוני התגובה שלכם מעובדים.

מאמרים נוספים

עבודה רגשית ממוקדת מהירה ליצירת מציאות רצויה (בזום).

איילת גושן טיפול הומאופתי וגמילה מהתמכרויות

פגישות בזום או פנים אל פנים בירושלים.

טיפול בלי לצאת מהבית לריפוי שלם של בעייתך בשיחה באון-ליין

Classical homeopathy for English speakers

If you live in the Jerusalem area, we will meet face to face. For those who cannot get to Jerusalem, we can meet via internet.

נושאים נוספים באתר