למחוק – שיפור השינה:
שנת הלילה היא שינה חשובה ביותר. בלי שינה אנחנו לא מתפקדים. ידוע שמניעת שינה מאדם היא עינוי ממש. ילדים גדלים בזמן השינה בגלל הורמון הגדילה שמופרש בזמן זה. עלינו לישון שינה רציפה כדי לקבל את היתרונות שבשינה. אז איך ישנים טוב?
-
לך לישון בשעה קבועה בערב, רצוי לא מאוחר מדי, וקום בשעה קבועה בבוקר. הרפואה הסינית טוענת שכדאי להיכנס למיטה ב 22:00 ולקום ביקיצה טבעית בבוקר.
- חדר השינה צריך להיות חשוך כדי ששנת הלילה תהיה טובה. סגור תריסים.
- וודא שחדר השינה שלך נוח, לא חם מדי ולא קר מדי וגם לא רועש מדי.
- בחן מה נכון לך מבחינת האוכל. אנשים רבים נרדמים טוב יותר אם הם אוכלים ארוחה אחרונה בערב, רחוק משעת השינה, אך בניגוד למקובל, יש גם אנשים שעליהם לאכול ממש לפני השינה משהו קטן. בחן את עצמך ונסה מה נכון עבורך ואל תלך לפי "סיסמאות". כשתלמד מה נכון לגופך, פעל על פי זה.
- נסה להמנע ממזון עתיר שומן לפני השינה. מזון עתיר שומן גורם לגוף לחשוב שהוא בתחילת היום, אנחנו פחות עייפים אחרי אכילת מזון שמן, ופתאום יכולים להחזיק מעמד עוד כמה שעות. מי שקשה לו להירדם יקפיד לאכול אוכל קל בלבד בשעות הערב.
- חלק מאיתנו לא עייפים בלילה אם נמנמנו במשך היום. זה לא נכון עבור כולם. ידוע ששנת הצהרים היא שינה בריאה ובד"כ אינה מפריעה, אך אם נוכחת שהיא מקשה עליך להרדם, צמצם אותה.
- אם אינך יכול להרדם, אל תשכב שם מנסה עוד ועוד. קום, עשה פעולה מרגיעה כלשהי, ואז חזור לישון. הגוף יתרגל בהדרגה שבמיטה נרדמים וישנים, ויפנים את הרעיון.
- בחר פעילות מרגיעה לפני השינה: מדיטציה, האזנה למוסיקה, קריאה. סגל פעילות זאת כרוטינה לפני השינה.
- טבול באמבט חם לפני השינה. המים צריכים להיות חמים ככל שתוכל, וכדאי שהרחצה תהיה 20 דקות לפחות.
- אם משהו מטריד אותך ואינך יכול להתמודד איתו כרגע, נסה לכתוב אותו, לספר לחבר, או אפילו לדבר עם עצמך בקול. כתוב לעצמך תזכורת ואמור לעצמך שמחר בבוקר תטפל בכך – אבל בבוקר בהחלט עליך לטפל בכך כדי שבפעם הבאה תאמין לעצמך.
טיפ 2 – פעילות גופנית
***
התקשרו להתייעץ, חינם, ללא התחייבות, או לקבוע פגישה הומאופתיה יוצרת שינוי: בריאות בגוף ובנפש! בואו נדבר: איילת גושן 050-2070766 או צרו קשר |