פחות קופאין:
איפה יש קופאין?
- בקפה ותה
- בקולה
- בחלק מהמשקאות הקלים ובעיקר במשקאות אנרגיה
- בחלק מהכדורים נגד כאבים
- בחלק מהתרופות הצמחיות
מסתבר שכמעט בלי להרגיש אנחנו עלולים לצרוך די הרבה קופאין. אז מה הבעיה? קופאין נותן לנו הרגשה של מרץ וערנות לזמן קצר, חצי שעה בערך, ואז ההרגשה הזאת נעלמת, והגוף דורש שנחזיר לו את ההרגשה הזאת מבחוץ, כלומר שנספק לו שוב את אותה הדחיפה של הקופאין. הגוף שכח איך להרגיש חיוני באופן טבעי.
כדאי מאד לרדת בצריכת הקופאין לאט ובהדרגה. כמובן לא בבת אחת. אין שום בעיה עם זה, להיפך. כאשר גופך לא יצרוך קופאין במשך שבועיים או שלושה, תתחיל להרגיש הרבה יותר חיוני. ההפחתה צריכה להיות הדרגתית כדי לא לחוות גמילה המלווה בכאבי ראש. אפשר להפסיק לאט לאט תחילה את המשקאות הקלים (למשל). קולה הוא משקה מזיק מכל בחינה. יסלחו לי היצרנים, למרות שהם "חושבים" שהמשקה הזה הוא "החיים הטובים", זה לא ממש נכון. אח"כ מפחיתים את כמות הקפה והתה לאט לאט. אפשר בסופו של דבר להישאר עם כוס או 2 כוסות של תה ירוק – אם אתה אוהב. בתה ירוק יש הרבה נוגדי חימצון (אם הוא איכותי) .
אל תשכחו לשתות מים או חליטת פירות או עלים (נענע, לואיזה, לימונית וכדומה). הנוזלים חשובים לגופנו, רק שהם לא חייבים להיות ארוזים ביחד עם קופאין.
שימו לב לצמחים שאתם צורכים, לכדורים ה"טבעיים". לעיתים יש הרבה מאוד קופאין במוצרים לירידה במשקל או בצמחים אחרים. הזהרו!
בהצלחה!
טיפ 4 – משקל
***
התקשרו להתייעץ, חינם, ללא התחייבות, או לקבוע פגישה הומאופתיה יוצרת שינוי: בריאות בגוף ובנפש! בואו נדבר: איילת גושן 050-2070766 או צרו קשר |
עבור לטיפ 1 בנושא עייפות כדי לקרוא מתחילת הטיפים בנושא זה