רוצים לרדת במשקל או לאזן את הסוכר טוב יותר? 2 טיפים:
הוסיפו תמיד לימון או חומץ,
או ירקות מוחמצים מותססים
לארוחה עם פחמימות,
לחם, תפוחי אדמה, אורז
איך תוספת לימון, חומץ או ירקות חמוצים עוזרת לירידה במשקל?
מחקרים הראו שתוספת לימון או חומץ מאטה את עליית הסוכר אחרי ארוחה עם פחמימות. גם ירקות חמוצים עוזרים באותה צורה, מלפפונים חמוצים או כרוב כבוש. לחומץ יש את היכולת להקהות את השפעות הגלוקוז של פחמימות בתזונה.
גם שילוב קטניות בארוחת אורז או פחמימות מוריד את הערך הגליקמי של הארוחה.
מחקרים אלו מאשרים את החוכמה של תזונה בתרבויות עתיקות. תרבויות רבות משלבות חומץ בבישול שלהן. הן למעשה הבינו כבר אז מה שהמדע מבין היום.
להסבר של ד"ר פונג:
לאכול את הפחמימות בסוף
אם יש לך סוכרת סוג 2 או טרום סוכרת, וגם לצורך ירידה במשקל, כדאי לאכול את הפחמימות בסוף הארוחה.
כשיש בארוחה פחמימה, כמו למשל אורז או לחם או פסטה, וגם חלבון, כמו למשל עוף או דג, ואולי סלט, התחילו בדג ובסלט וסיימו באורז.
חלבון, ירקות ושומן תחילה
אורז ולחם בסוף
אנחנו מדברים על בדיוק אותה ארוחה ורק האכילה היא בסדר שונה. מחקרים הראו שכשאוכלים תחילה את הפחמימה, את הלחם או האורז, הגלוקוז עולה גבוה מאד תוך שעה, ואז צונח מאד נמוך תוך 3 שעות מהארוחה.
1 מ 15 אנשים חווים למעשה נפילת סוכר משמעותית – היפוגליסמיה. הם רועשים וקצת מזיעים. וזה למרות שאכלו בדיוק אותה ארוחה.
הטוב ביותר הוא גם לחכות כמה דקות לפני אכילת הפחמימה שבסוף הארוחה. במחקר הם חיכו 10 דקות.
יתרון נוסף הוא שכאשר אוכלים את החלבון והשומן בהתחלה אולי לא תרצו כל כך את הפחמימה שאחרי, או לפחות לא באותה מידה.
במסעדות מביאים לנו את הלחם ראשון, וכשאוכלים אותו הסוכר עולה מיד במהירות. כדאי לוותר על הלחם בתחילת הארוחה ודווקא לדחות אותו לאח"כ.
ומה לגבי תפוח? כניראה ששווה לאכול 2-3 אגוזים, לחכות כמה דקות, ורק אז לאכול את התפוח. שומן וחלבון ראשון ופחמימה רק אחריהם.
וההסבר בסרטון:
מרגישים שאתם אוכלים יותר מדי? כמות גדולה מדי?
או לא מצליחים להפסיק לאכול שוקולד או עוגות או לחם?
מנשנשים כל היום או אוכלים מתוק, ואז מלוח ושוב מתוק?
הכנתי עבורכם הדרכה קצרה (חינם):